*****
*****
پاسخ به 5 سوال رایج در مورد روشنایی ال ای دی
1- چرا لامپهای ال ای دی سوسو میزنند؟
سوسو زدن لامپهای ال ای دی میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. اولین و شاید سادهترین دلیل این امر میتواند درست بسته نشدن لامپ در سرپیچ باشد. دلیل عمده دیگر جریان منبع تغذیه است. لامپهای ال ای دی برای روشن شدن به جریان مستقیم (DC) نیاز دارند در حالی که لامپهای قدیمیتر با جریان متناوب (AC) کار میکردند. لامپهای ال ای دی برای روشن شدن به مبدل نیاز دارند تا جریان متناوب را به مستقیم تبدیل کند، این مبدل (driver) علاوه بر تبدیل جریان باعث میشود تا از نبود تناوب و سوسو زدن روشنایی چراغ اطمینان حاصل کنیم.
اکثر لامپهای الایدی داخلشان مبدل کار گذاشته شده است ولی انواع دیگر روشناییهای ال ای دی نیازمندند تا این مبدل به صورت جداگانه به آنها متصل شود و از طریق آن انرژی لازم برای روشنایی لامپها تامین شود.
2- لامپهای ال ای دی چه سودی برای محیط زیست دارند؟
لامپهای ال ای دی (در مقایسه لامپهای رشتهای و کم مصرف) انرژی خیلی کمی مصرف میکنند. شما میتوانید یک لامپ رشتهای ۱۰۰ واتی را با یک لامپ ۱۰ واتی ال ای دی جایگزین کنید، در حالی که نور خروجی لامپها یکسان، میزان قابل توجهی از تولید گازهای گلخانهای جلوگیری شده است.
به علاوه این که لامپهای ال ای دی حاوی گازها و مواد شیمیایی سمی مانند جیوه نیستند، برخلاف لامپهای فلوئورسنت و کم مصرف که به وسیلهی این گازها باعث آلودگی محیط زیست میشوند.
و در نهایت این که لامپهای ال ای دی ۲۰ برابر مدلهای قدیمیتر روشنایی عمر میکنند و نیاز به تهیه جایگزین را برای شما به حداقل میرسانند و این موضوع خودش باعث کاهش آلودگی محیط زیستی میشود.
3- لامپهای ال ای دی داغ میشوند؟
بله، شما مقداری گرما حوالی لامپهای ال ای دی احساس خواهید کرد ولی خیلی خیلی کمتر از لامپهای رشتهای و هالوژنی. لامپهای ال ای دی بین ۹۰٪ تا ۹۵٪ انرژی مصرفی را صرف تولید نور میکنند و این به معنی آن است که تنها ۵-۱۰٪ انرژی مصرفی تبدیل به گرما میشود، درست برعکس لامپهای رشتهای.
4- آیا روشنایی LED به رشد گیاهان کمک میکنند؟
بله، واقعا همین طور است. شما میتوانید لامپهای الایدی مخصوص کشاورزی (hydroponic LED) را تهیه کنید و میزان و طول موج مورد نیاز نوری که برای هر مرحله از مراحل رشد گیاه لازم است را به وسیله این لامپها تامین کنید. همانند انواع دیگر لامپهای ال ای دی، این لامپها نیز مصرف بسیار کمی دارند.
5- آیا روشنایی LED برای چشم ضرر دارند؟
بستگی دارد. چه لامپ ای ای دی و چه هر منبع نوری دیگری، مستقیم به منبع نور نگاه نکنید. در صورت خیره شدن به لامپهای ال ای دی، این لامپها میتوانند به چشم آسیب بزنند. ولی در غیر این صورت؟ خیر. هیچ ضرری ندارند.
امروزه بیمارستانها یکی از حساسترین و مهمترین مراکز عمومی محسوب میشوند. روشنایی بیمارستان به دلیل حساسیت بالای کار پزشکان در روند تشخیص و درمان از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مقاله به بررسی دو شیوه قدیمی و مدرن رایج در روشنایی بیمارستان میپردازیم.
مسئولین بیمارستانها همواره در تلاشاند با کمترین هزینهی ممکن بهترین خدمات را ارائه دهند. این تلاشها مدیران بیمارستانها را وادار به اتخاذ روشهایی میکند که بتوانند بدون این که تغییری در کیفیت خدماتشان ایجاد شود، هزینهها را کاهش دهند. امروزه بسیاری از بیمارستانها به این واقعیت رسیدهاند که با تغییر روشنایی بیمارستان به سیستمهای با مصرف انرژی پایینتر، میتوانند در عین حال که هزینههای خود را کاهش میدهند، کیفیت سرویسدهی خود را بالا ببرند.
استفاده از روشنایی با شدت و دمای نور قابل تنظیم باعث میشود تا روشنایی بیمارستان با توجه به ساعت قابلیت تنظیم داشته باشد.
رایجترین نوع سیستمهای روشنایی بهینه لامپهای ال ای دی هستند. هزینههای مرتبط با روشنایی بیمارستان به طور تقریبی ۱۰ الی ۲۰٪ از هزینههای برق یک بیمارستان عادی با سیستم روشنایی قدیمی را شامل میشود. تحقیقاتی که توسط دپارتمان انرژی ایالات متحده انجام شده است نشان میدهد که یک بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی، با استفاده از لامپهای ال ای دی میتواند سالیانه حداقل ۲۰هزار دلار از هزینههای جاری خود بکاهد. این رقم برای شرایط مشابه در ایران چیزی بیش از ۲۰ میلیون تومان در سال خواهد بود.
علاوه بر کاهش هزینهها، استفاده از لامپهای ال ای دی در روشنایی بیمارستان موجب میشود تا بیمارستان به سیستمهای برق اضطراری با ظرفیت کمتری احتیاج داشته باشد یا که ساعت کار سیستمهای برق اضطراری فعلی بیمارستان افزایش مییابد. همچنین سهم بیمارستان در تولید گازهای گلخانهای کاهش پیدا میکند.
به طور معمول دوره بازگشت هزینههای لامپهای ال ای دی سه تا پنج سال به طول میانجامد که با توجه به عمر ۲۰ ساله این لامپها بسیار مطلوب به نظر میرسد. استفاده از این تجهیزات هزینههای تعمیرات و نگهداری را نیز به شکل چشمگیری کاهش میدهد.
لامپهای فلوئورسنت (مهتابیها و لامپهای کم مصرف) به دلیل داشتن مقادیر گاز سمی جیوه میتوانند خطراتی را برای بیماران و کارکنان بیمارستان به همراه داشته باشند. در جریان ساخت لامپهای ال ای دی هیچ نوع ماده سمی یا خطرناکی استفاده نشده، از این رو در صورت شکستگی این لامپها ایمنی و سلامت افراد تهدید نمیشود. برای یک مرکز درمانی چیزی مهمتر از کاهش خطرات احتمالی ناشی از مواد سمی در بیمارستان نیست.
کیفیت بالای نور، شدت و رنگ نور قابل تنظیم از جمله مزایایی است که استفاده از لامپهای ال ای دی را به عنوان روشنایی بیمارستان ضروری میسازد. وجود نور با کیفیت در زمان جراحی باعث افزایش کیفیت دید جراح، کاهش خطاهای احتمالی و بهبود عملکرد پزشکان میشود. همچنین قابل تنظیم بودن شدت و رنگ (دمای) نور لامپهای ال ای دی شرایط را برای بیماران و کارکنان بیمارستان در زمانهای استراحت بسیار راحتتر میکند. امکان کنترل یکپارچه به وسیله کامپیوتر نیز مزیت دیگری است که در هیچ کدام از روشناییهای قدیمی پیدا نمیشود.
احداث شبکه های نیرو رسانی به منظور تامین برق واحد های صنعتی، اداری، کشاورزی، دامداری، اماکن
خصوصی و دولتی در سطح شبکه های توزیع فشار متوسط و ضعیف )هوایی و زمینی(
۲) راه اندازی تاسیسات برقی واحد های صنعتی، تجاری، اداری
۳) ساخت و نصب تابلو های برق فشار ضعیف و متوسط
۴) مشاوره، طراحی، نظارت و اجرا ی پروژه های برق صنعتی اداری تجاری
۵) مشاوره، طراحی، محاسبه و اجرای روشنایی کلیه اماکن تجاری، اداری، مسکونی، صنعتی و خیابانی
۶) مشاوره طراحی و اجرای برق ساختمان مسکونی
۷) مشاوره طراحی و اجرای سیستم برق هوشمند ( BMS )
۸) مشاوره طراحی و اجرای برق خورشیدی )سولار(
۹) مشاوره طراحی و اجرای سیستم برق اضطراری ( UPS )
۱۰) مشاوره طراحی و اجرای سیستم ارتینگ ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری، صنعتی
۱۱) مشاوره طراحی و اجرای سیستم های حفاظتی، امنیتی ارتباطی نظیر :
• سیستم دوربین های مدار بسته
• سیستم اعلام سرقت اماکن )دزدگیر(
• سیستم اعلام حریق
• سیستم تلفن مرکزی )سانترال(
۱۲) مشاوره طراحی و اجرای سیستم ویدئو پرژکتور
چراغهای ال ای دی منابع جدید تامین نور کارخانه
امروزه محیط کارخانهها و تولیدیها هیچ شباهتی به دوران انقلاب صنعتی ندارد و از آن حالت تاریک و خطرناک به خطوط تولید و مونتاژ مدرن با نورپردازی پیشرفته تبدیل شدهاند.
کارخانهها دیگر هیچ شباهتی به کارخانه های تاریک و خطرناک دوران انقلاب صنعتی ندارند و از نظر تکنولوژی و نور کارخانه پیشرفت زیادی کرده اند.
روشنایی الایدی به عنوان شیوهی نورپردازی مدرن و امروزی موجب افزایش بهرهوری، ایمنی، و خلاقیت در تولید شده است. مهندسین صنایع و مدیران خط تولید متوجه شدهاند که استفاده از روشنایی ال ای دی به عنوان منبع نور کارخانه در عین حالی که موجب افزایش روحیه کارکنان میشود، باعث کاهش هزینههای کارخانه نیز میشود که هر دوی این موارد باعث افزایش بهرهوری و کارایی خط تولید میشود.
روشنایی ال ای دی به عنوان نور کارخانه
کیفیت عملکرد و خلاقیت کارکنان امروزه دو عامل وابسته به هم محسوب میشوند. فهم اهمیت روشنایی با کیفیت با بازتعریف محیط کارگاهایی و تولیدی راحتتر امکانپذیر میشود. با یک مثال این اهمیت را روشنتر میکنیم. در مرحله مونتاژ که کارگران قطعات را به یکدیگر متصل میکنند، از تجهیزات و شیوههای مختلفی استفاده میشود؛ از میخ و پیچ گرفته تا چسبکاری و جوشکاری. در چنین وضعیتی اشتباهات موجب ایجاد بروز خسارات مالی در مقیاس مرجوعی قطعات میشوند. ممکن است که ایراد و خطا از دید کارگران و بازرسان خط تولید دور بماند و این ایراد تا زمان بروز مشکلات بزرگتر در خط تولید و یا رسیدن محصول معیوب به دست مصرفکننده مخفی بماند. طراحی روشنایی بهینه، کامل و فراگیر در کنار استفاده از روشناییهای موضعی باعث میشود تا عملکرد و سرعت واحد مونتاژ به طرز باور نکردنی بهبود یابد، دور ریز قطعات و هزینه نهایی به ازای هر واحد تولیدی کاهش پیدا کند. استفاده از چراغهای ال ای دی در کارخانه از این رو حائز اهمیت است که روشنایی حاصل از آن یکدستی بهتر، کنتراست بیشتر و نمود رنگ بهتری تولید میکنند که منجر به بهبود جریان مونتاژ، کاهش خستگی چشم، افزایش روحیه و میل به کار کردن، و کمتر شدن اشتباهات کارکنان و کارگران میشود.
امروزه مراکز صنعتی مدرن از روشنایی ال ای دی به عنوان تامین کننده نور کارخانه خود استفاده میکنند.
منافع پنهان تامین نور کارخانه با روشنایی ال ای دی
روشنایی ال ای دی علاوه بر کاهش هزینههای جاری برق، هزینههای تعمیر و نگهداری را نیز کاهش میدهند. چراغهای ال ای دی ۵ برابر چراغهای قدیمی عمر میکنند و یک پنجم آنها انرژی مصرف میکنند. چراغهای ال ای دی بلافاصله بعد از اتصال جریان روشن میشوند میتوان شدت نور آنها را به طور دلخواه تنظیم کرد؛ این خصوصیت امکان قسمتبندی دقیقتر نور کارخانه از نظر روشنایی را فراهم میکند، یعنی به ازای فعالیتی که در هر نقطه از کارخانه در حال انجام است روشنایی آن قسمت به صورت دقیق تنظیم شده باشد. لامپ ال ای دی انرژی کمتری مصرف میکند، گرمای کمتری به محیط زیست میدهد و تولید گازهای گلخانهای واحد تولیدی را پایین میآورد. تولید گرمای کمتر به معنای بهبود کیفیت محیط کار برای کارگران و استفاده کمتر از سیستمهای تهویه (یعنی کاهش هزینه) است.
با توجه به پیشرفت سریع تکنولوژی در صنعت برق در حال حاضر میتوانیم از سیستم های هوشمند در ضمینه تاسیسات برق استفاده کرد به طوری که تمام سیستم های موجود در کارخانه ، اداره و منزل را می توان از طریق سیستم های کامپیوتری و گوشی های موبایل کاملا کنترل کرد و فرمان اجرایی صادر کرد به طور مثل در هوای سرد زمستان تا قبل از ورود ، منزل را کاملا گرم کند ، یا قبل از وارد شدن به محل کار شرایط را برای شروع بکار دستگاه کاملا آماده کند .
در حال حاضر از برند های روز دنیا در این سیستم استفاده می کنیم و می توانیم به شرکت زیمنس و ایشنایدر اشاره کنیم .
راه استفاده خلاقانه از ریسه ال ای دی
ریسه ال ای دی این روزها یکی از روشناییهای پرطرفدار ال ای دی محسوب میشوند.
ریسه های ال ای دی کاربردهای فراوانی دارد که در رنگهای مختلف عرضه میشود و این تنوع رنگ امکان استفاده از آن را در داخل و خارج اماکن مسکونی و تجاری فراهم کرده است.
سفید آفتابی و سفید مهتابی رنگهای استاندارد این ریسهها هستند اما این ریسهها با نورهای رنگی و با قابلیت کنترل از راه دور نیز تولید میشوند که زیبایی مثال خاصی به محیط میبخشند. این چراغها با وزن کم و انعطاف پذیری بالایی که دارند این قابلیت را دارند تا در هر محیطی نصب شوند. بعضی از مدلهای این نوع روشنایی قابلیت چسبیدن به دیوارهها و لبههای وسایل مختلف را دارند و برخی دیگر تنها قابلیت آویزان شدن دارند. ریسهها در انواع ضد آب و غیر ضد آب تولید میشوند که بسته به محیطی که قرار است در آن استفاده شوند میبایست آنها را انتخاب کرد.
اگرچه ریسهها به صورت آماده و بستهبندی شده هم به فروش میرسند اما وقتی فرد خودش تصمیم به اندازهگیری و انجام مراحل راهاندازی و نصب ریسه میگیرد، خلاقیت و قدرت ذهنی او راهحلهای بیشتری را برایش باز میکند. برای شروع کار ما ۵ پیشنهاد خلاقانه برای نحوه استفاده از ریسه ال ای دی ارائه میکنیم:
۱- قاب عکسهایتان را چراغانی کنید.
میتوانید ریسه را دور قاب عکسها بچسبانید و تصاویر خاطراتتان را روشنتر کنید.
۲- ریسهها راهنمای راه شوند.
یک راه کاربردی و جذاب استفاده از ریسه در حاشیه مسیر، پیادهروها و راهپلههاست. استفاده از ریسه جذابیت دیگری به فضای شما میبخشد.
۳- درختانتان شبها نور میوه دهند.
اگر در حیاط منزل خود درخت دارید یا در آپارتمانتان از درختچهای نگهداری میکنید، میتوانید ریسه ال ای دی را روی شاخههای آن طوری قرار دهید که انگار درخت پر از شکوفههای نور است.
۴- خانه خود را مدرن کنید.
به ظاهر محیط داخلی خانه و محل کار میتوان با استفاده از ریسه رنگ و بویی مدرن بخشید.
۵- ظاهر ماشینتان را خاص و جذاب کنید.
استفاده از ریسه ال ای دی در بدنه ماشین ظاهر ماشین شما را به خصوص در شب از این رو به آن رو میکند.
اینها بخشی از ایدههایی بود که امکان اجرایی شدن با ریسه ال ای دی دارند. امکان دارد شما خودتان ایدهی دیگری در ذهن داشته باشید یا که با جستجوی ساده به چند ایده دیگر برسید..